Roll Up Banner Stand Nedir? Nerelerde Kullanılır?

roll up banner

Roll Up Banner Stand Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Merhaba bu yazımızda en çok kullanılan display reklam ürünlerinden biri olan Roll Up Banner hakkında ki tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

 

Roll Up Banner Stand Nedir?

 

Roll up banner, içinde sarmal mekanizması bulunan toplanabilir şık bir display tanıtım ve reklam ürünüdür. Roll up bannerlar fiyat ve boyut avantajlarından ötürü en çok tercih edilen reklam ürünlerinin başında gelmektedir.

 

Roll Up Banner Stand Nerelerde Kullanılır?

 

Roll up bannerlar az yer kaplaması ile birlikte kolay taşınabilir olması nedeniyle büyük, küçük fark etmeksizin fiziki tüm reklam alanlarında kullanılabilmektedir. Bu alanların en başında fuar, kongre merkezi, AVM, vb yerler almaktadır. Bunun yanında ofis ve toplantı alanlarında da sıklıkla tercih edilen tanıtım ve reklamcılık ürünleri arasında başı çekmektedir.

 

Roll Up Banner Özellikleri

 

Roll up bannerlar alüminyum bir gövdeden oluşmaktadır. Alüminyum gövdenin içerisinde ise mekanizmaya sarılı bir baskı yüzeyi bulunur. Roll up banner tanıtımın yapılacağı alanda uygun yere konumlandırıldıktan sonra baskı yüzeyi sarmal mekanizması vasıtası ile çekilerek açılmaktadır. Tüm yüzey açıldıktan sonra yine alüminyum gövde üzerinde bulunan üç parçalı destek çubuğu ile baskı yüzeyi sabitlenmektedir.

 

Toplanma aşamasında baskı yüzeyi sabitleme çubuğundan kurtarılır ve sarmal mekanizma tarafından otomatik olarak hızlıca tekrar sarılarak gövde içerisine alınır.

 

Roll up bannerların en büyük özelliklerinden biri de tasarımın bulunduğu baskı yüzeyinin değiştirilebilir olmasıdır. Böylelikle sadece bir roll up mekanizması ile birçok farklı etkinlikte birbirinden farklı görseller kullanmanız mümkün olabilmektedir.

 

Roll Up Banner Ölçüleri

 

Roll Up bannerlar farklı kullanım alanları düşünülerek birçok boyut seçeneği ile tüketicilere sunulmaktadır. Roll up bannerlar ofis ve toplantı salonlarında daha küçük boyutlarda tercih edilirken, kongre ve fuar alanlarında daha büyük boyutlarda tercih edilebilmektedir. Tabi aynı anda farklı boyutlarda roll up bannerlar birlikte kullanılabilmektedir.

 

En Çok Kullanılan Roll Up Banner Ölçüleri

 

Kullanım alanlarına göre en çok tercih edilen Roll Up Banner ölçüleri aşağıdaki gibidir.

 

  • 60×180 cm Roll Up Banner (Ofis, Toplantı Salonu, Fuar, Kongre Merkezi, AVM, Kültür Merkezi)
  • 80×200 cm Roll Up Banner  (Ofis, Toplantı Salonu, Fuar, Kongre Merkezi, AVM, Kültür Merkezi)
  • 85×200 cm Roll Up Banner  (Ofis, Toplantı Salonu, Fuar, Kongre Merkezi, AVM, Kültür Merkezi)
  • 100×200 cm Roll Up Banner  (Fuar, Kongre Merkezi, AVM, Kültür Merkezi)
  • 120×200 cm Roll Up Banner  (Fuar, Kongre Merkezi, AVM, Kültür Merkezi)
  • 150×200 cm Roll Up Banner  (Fuar, Kongre Merkezi, AVM, Kültür Merkezi)

 

Roll Up Banner Kurulumu Nasıl Yapılır?

 

Roll up bannerların çok tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri kolay bir kurulum imkanı sağlamasıdır. Roll up bannerlar yapı itibari ile alüminyum gövde ve sabitleme çubuğundan oluşmaktadır. Ana gövde içerisinden sarmal mekanizmaya sarılı olan baskı yüzeyini açıyor ve çubuk vasıtası ile sabitliyoruz. Bunun yanında alüminyum gövde altında bulunan ayakları açarak en uygun yere konumlandırmamız yeterlidir. Toplam bu işlemler içi en fazla harcayacağınız süre 3 ila 5 dakika olacaktır.

 

Roll Up Baskı Yüzeyi Tasarımı Nasıl Olmalı?

 

Roll up bannerların oldukça sık kullanılan bir tanıtım ve reklam ürünü olduğunu en başta söylemiştik. Fakat bu tanıtım ürünün başarısı tamamen konumlandığı yer bu yere uygun boyut seçimi ve baskı yüzeyinin üzerinde bulunan tasarıma bağlıdır. Uygun yer ve boyut seçilmiş olmasına rağmen tasarım noktasında iyi bir çalışma yapılmamış ise yine beklenen etkiyi yaratamayacaktır.

 

Bu yüzden ürün ve hizmet odaklı profesyonel bir tasarım ile verilmek istenen mesajı karşı tarafa net iletebilecek okunabilir boyutlarda kısa bir yazı daha verimli sonuçlar almanızı sağlar. Tam aksi şekilde tüm yüzeyin görsel ve yazı ile donatılmaya çalışılması anlaşılması zor karışık bir görüntü vermekte olup insanlar üzerinde itici bir etki yaratmaktadır.

 

Roll Up Banner Çantası

 

Roll Up bannerlar boyutları itibari ile rahat taşınabilir bir reklamcılık ürünüdür. Bu ürünü daha rahat taşıyabilmeniz için ise roll up banner çantası ile birlikte kullanmanız faydalı olacaktır. Bunun yanında roll up bannerınızı darbe, yağmur vb dış etkenlere karşı korumanızda taşıma çantası önemli bir yere sahiptir.

 

Roll Up Banner Fiyatları

 

Roll Up Banner fiyatları sahip olduğu malzeme kalitesi ile birlikte seçilen boyutun ölçülerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bunun yanında roll up bannerlar tasarımlı ve tasarımsız olarak tüketiciye sunulabilmektedir. Böylelikle roll up mekanizmanızı farklı bir yerden alırken baskı yüzeyinizi farklı bir yerden temin edebilirsiniz.

 

Roll Up Banner Baskı Yüzeyi Fiyatları

 

Roll Up Banner baskı yüzeyi fiyatları baskı yüzeyinin boyutu ile yapılacak olan tasarımın kalitesine bağlı olarak değişmektedir. Burada maliyetleri azaltmak için kalitesiz tasarımlara yönelmek roll up banner kullanımının amacı ile uyuşmamaktadır. Kalitesiz basit bir tasarıma sahip olacak roll up banner ile potansiyel müşterileriniz üzerinde beklediğiniz etkiyi yaratmanız mümkün değildir. Bu yüzden bu tarz yaklaşımlardan kaçınmanızı öneriyoruz.

 

Roll Up Banner Kombinleri

 

Roll up bannerlarınızı tek başına kullanabileceğiniz gibi diğer display tanıtım ve rekalmcılık ürünleri ile birlikte de kullanabilirsiniz. Roll up bannerlar en çok Örümcek Stand, L Banner, Crown Truss Stand gibi reklamcılık ürünlerinin etrafında konumlandırılarak kullanılmaktadır.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir