Fuar Alanlarında Kullanılan Reklam Ekipmanları Nelerdir?

Fuar Alanlarında Kullanılan Reklam Ekipmanları Nelerdir?

Fuar Alanlarında Kullanılan Reklam Ekipmanları Nelerdir?

Son yıllarda artan maliyetler profesyonel reklam ajansları ile çalışmayı zorlaştırmış durumda! Fakat işletmeler için fuar alanlarında gerçekleştirilen reklam ve tanıtım çalışmaları aksatılmaması gereken oldukça önemli faaliyetlerdir. Bu yüzden reklam ajansları ile çalışmayan firmalar gerekli tanıtım ekipmanlarını kendi bünyelerine katarak reklam ve tanıtım faaliyetlerini kendileri yürütmeyi tercih etmektedir. Böylelikle hem maliyetleri düşürerek tasarruf etmekte hem de kendi ekipmanlarına sahip olmaktadırlar. Fakat işletmenin doğru ve kaliteli tanıtım ekipmanlarına sahip olabilmesi için güvenilir bir ekipman sağlayıcı firma ile çalışması gerekir.

Aksi taktirde işletmelerin tanıtım işlerinin altından başarıyla kalkması oldukça zor olacaktır. Dolayısıyla reklam ve tanıtım yapabilme adına firmanızın bugününü ve geleceğini sağlama alabilmek için uygun bir ekipman sağlayıcıdan yardım almanız gerekecektir. Böylece gerekli çalışmaları yapabilecek donanıma sahip olan personellerden faydalanma şansınız olur. Böylelikle ister fuar alanlarında olsun ister farklı birçok tanıtım organizasyonunda olsun tanıtım ürünleri satanfirmaları ile çalışmanız doğru ekipmanları kullanmanız adına önemlidir. Özellikle Fuar alanlarında ürün bilgilendirmesi yapılan alanlara kurulabilecek ekipmanlar arasında örümcek stantlar, tanıtım broşürlükleri, yardım masaları vb tanıtım ekipmanları yer alabilir. Bu ekipmanların teminini çeşitli reklamcılık şirketleri aracılığı ile sağlayabilir fuar alanlarında kullanabileceğiniz reklam ekipmanlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Fuar Nedir?

Fuar, belirli tarih aralıkları arasında belirlenen yerde yapılması planlanan ve ticareti geliştirmek amacıyla çeşitli firmaların ürünlerinin tanıttığı etkinliklerdir. Sadece tek bir sektörden ürünlerin tanıtıldığı ürünlerin fuarı yapılabileceği gibi birden fazla ürünün de fuarı yapılabilir. Her firma kendisi için ayrılan yerde ürünlerini tanıtmak adına yerler oluşturur. Bu yerlerde de gerekli fuar ekipmanları ile ürünlerini tanıtmak için çalışmalarını yürütür. Fuarlar yapılış amaçlarına göre farklılıklar gösterebilir. Fuar çeşitleri tanıtılan ürünlerin farklılığına göre;

– Her ülkenin kendisine ait ürünlerini tanıttığı ve birden fazla ülkenin katıldığı fuarlara uluslararası fuarlar,

– Tüketim mallarına yönelik oluşturulan ve piyasada üretilen ürünlerin tanıtımının yapıldığı Tüketici fuarları,

– Büyük firmaların iş adamlarının faydalanması için yapılan Büyük Dikey Fuarlar,

– Tek bir ürün üzerine açılan ve aynı üretimi yapan firmaların katılmış olduğu Entegre fuarlar,

– Bir ülke tarafından başka ülkelerde tanıtımını yaptığı ürünlerin yapıldığı fuarlara Solo Fuarlar,

– Hemen her ülkeden firmaların katıldığı ve süresi uzun olanlara expo fuarlar denir. Bu fuarlar 3-4 yılda bir defa yapılırken uluslararası katılım sağlanır. Belirtilen Fuar faaliyetleri ile ilgili uluslar arası alanda firmalar tarafından hazırlanan bir takvim mevcuttur. Hangi fuarın ne zaman yapılacağı bu takvimlerde belirlenir ve fuarı düzenleyen ülke katılım sağlamasını istediği tüm ülkeleri bu fuara davet eder.

Fuar Alanı Nedir?

Ürün satış işleminde tanıtımın önemi oldukça fazladır. Bu sebeple gerek büyük şirketler gerekse küçük ölçekli şirketler ürünlerini tanıtmak amacıyla kapalı Pazar alanları olarak da adlandırabileceğimiz alanlara stand açarlar. Tarihleri daha önceden belirlenen ve bu tarihlerde yapılması planlanan Fuarlar için gerçekleştirilmesi düşünülen alanlara Fuar alanı denir. Firmalar fuar alanlarında; satılmasını istediği ürünlerini ya da piyasaya yeni çıkaracağı ürünlerin örneklerini müşterilerine anlatmak ve göstermek için fuar alanlarındaki yerlerini alır. Fuar alanları organizasyonu yapan şirket ya da yerel yönetimler tarafından kiralanır. Bu kiralama bedeli fuara katılmaya karar veren tüm firmalar tarafından karşılanır. Ülkemizde de ürün tanıtımı ve reklamcılık alanında pek çok firma faaliyet gösterirken hazırlanılması düşünülen fuarlar içinde çeşitli takvimler belirlenir. Bu takvimlerde gerçekleştirilen fuarlar için uygun fuar alanları planlanır ve hemen herkes için bu fuarlar açık bir şekilde gerçekleştirilir.

Fuar Alanlarında Kullanılan Ekipmanlar Nelerdir?

Fuar alanlarında kullanacağınız ekipmanlar tanıtımını yapacağınız ürün ya da hizmetin mahiyetine ve fuar alanında kiraladığınız alanın büyüklüğüne göre değişmektedir. Sizin için en uygun fuar ekipmanlarını seçmek için bizimle iletişime geçerek destek alabileceğiniz gibi aşağıda belirttiğimiz fuar tanıtım ekipmanlarına da göz atabilirsiniz.

Fuar Tanıtım Ekipmanları

Örümcek Stand

Crown Truss Stand

Tattırma Standı

X Banner

L Banner

Roll-Up Banner

Ayaklı Poster Pano

Kırlangıç Bayrak

Damla Bayrak

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir